Yapay Zeka Teknolojileri - İnsansız Araçlar




İnsansız araçlar ,yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan önemli bir teknolojik ilerleme olmuştur.Bu araçlar , birçok farklı alanda kullanılabilir ve insanlar için önemli bir yardımcı olabilirler.

Yapay zeka teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte ,insansız araçların kullanımı da yaygınlaşmaktadır.Ayrıca insansız araçların kullanımı ,insan işgücünü azaltarak işsizlik riskini de arttırabilir.

Ancak , bu teknolojinin gelişimi ile birlikte insansız araçların kullanımı ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış ve bu araçların kullanımı sınırlandırılmıştır.

İnsansız araçlar birçok farklı alanda kullanılır.Örneğin,hava taşımacılığı,deniz ve kara taşımacılığı,tarım,madencilik gibi.

İnşaat sektöründe güvenlik ve gözetleme görevlerinde,doğal afetlerden etkilenen alanların keşfinde ve yarım görevlerinde,bir limanın veya ülkenin sınırlarını gözetlemeye yardımcı olabilirler.Su altı keşif ve kurtarma görevlerinde de kulanılabilirler.

Drone’lar ise yapay zeka ve sensörler kullanılarak hava koşullarına ve navigasyon sistemlerine göre hareket eden araçlardır.Drone’lar genellikle kamera ve diğer sensörler ile donatılmıştır ve çeşitli amaçlar için kullanılabilirler.Örneğin, teslimat  hizmetleri,hava fotoğrafçılığı ve gözetim gibi alanlarda kullanılabilirler.

Otonom araçlar , yapay zeka ve sensörler kullanılarak trafik kurallarına ve yol koşullarına uygun bir şekilde yolculuk yapabilen araçlardır.Bu araçlar ,kullanıcılarının yolculuğu sırasında müdahale etmelerine gerek kalmadan kendi kendine hareket edebilirler.Google ve Tesla gibi şirketler otonom araç teknolojisi üzerinde ciddi manada yol almışlardır.